Toni Salomäki Niitä pohdintoja mitä mieleen tässä on ajan kanssa tullut

Miksi Piraattipuolue?

  • Miksi Piraattipuolue?

Miksi olen ehdolla piraattipuolueessa

 

1. Puolueen ajamat asiat perustuvat järjenkäytölle ideologian sijaan. Liberaali puolue hyväksyy erilaiset näkemykset ja ei lukkiudu aatteisiin, vaan kykenee muuttamaan agendaansa, mikäli näkemys osoitetaan vääräksi.

 

2. Perustulon kannattaminen, jolla taataan esimerkiksi pienyrittäjille toimeen tulo silloinkin, kun yritys tuottaa huonosti. Monet pienyritykset kaatuvat yksinkertaisesti siksi, että yrittäjä jää tyhjän päälle mikäli yrityksellä on huono vaihe menossa.

 

3. Turhan byrokratian siivoaminen pois. Ihanteellista olisi jos yrittäjä maksaisi työntekijöille palkkaa tehdyistä työtunneista, sen sijaan että maksaisi työntekijöistä. Tämä tarkoittaisi siis erilaisten sosiaali- plus muiden maksujen siirtämistä verotukseen, jolloin uusien työntekijöiden ottaminen ei aiheuttaisi extra kuluja.

 

4. Yksilön vapaudet. Esimerkiksi alkoholijuomien siirtäminen kauppoihin ja kilpailun vapauttaminen. Ruotsinkielen vapaaehtoiseksi muuttamista kaikilla opiskeluasteilla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen

Olen nyt ehkä kolmosesta tuon ihanteellisuudesta eri mieltä. Varmasti olisi ihanteellista työnantajalle, mutta hommassa on toinenkin osapuoli, jota tulee jossain määrin suojella. Tämä kolmonenhan ei taida suoraan puolueen ohjelmasta olla tuolta jälkimmäiseltä osalta.

Turhaa byrokratiaa pois joo, mutta kaikki ei ole turhaa, varsinkaan kun se suojelee heikompaa osapuolta.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Itsekin suhtaudun nollasopimuksiin negatiivisesti, mutta perustulo voisi tehdä tuostakin ihan varteenotettavan vaihtoehdon. Nykyisessä järjestelmässä en nollasopimuksia hyväksy.

Käyttäjän ToniSalomaki kuva
Toni Salomäki

Kannatan että työntekijällä on samat oikeudet kuin nytkin. Ideana vain olisi että maksut siirrettäisiin yhden maksun alle ilman että työntekijöiden määrä aiheuttaisi lisäkustannuksia. Verotus saattaisi tietenkin kyllä hiukan nousta että tuon saisi toimimaan. Enkä tarkoittanut sillä nollatuntisopimuksia, vaikka perustulon kanssa ne kieltämättä toimisivat.

Tämä on siis yksi osa miten ymmärrän byrokratian selkeyttämisellä.

Toimituksen poiminnat