Toni Salomäki Niitä pohdintoja mitä mieleen tässä on ajan kanssa tullut

Vaalishokki

Tämä kirjoitus on niille jotka haluavat muutosta nykyiseen eduskuntaan tai tapaan jolla asioita viedään eteenpäin.

 

Monilla on se näkemys, että äänestämättä jättäminen on paras muoto protestoida nykyistä politiikkaa, mutta se toimii vain jos lähes 100% jättää äänestämättä. Epäonnistuessaan tämä jättää myös mahdollisuuden siihen, että erilaiset pienryhmät pääsevät ajamaan sisään itsekkäitä asioitaan läpi kuten varakkaiden etuja muun kansan kustannuksella.

 

Parempi protestoinnin muoto tässä kohtaa on niin sanottu jyrkän muutoksen puolueiden voimasuhteissa aiheuttama shokkireaktio, joka pakottaa suuretkin puolueet harkitsemaan politiikkaansa ja "maan tapaansa", jossa lait tehdään valmiiksi suljettujen ovien takana ja sitten leimataan eduskunnassa puoluekurin avulla käyttöön.

 

Lyhyesti siis sen puolueen vaihtaminen, jota on normaalisti äänestänyt on paljon parempi vaikuttamisen keino kuin äänestämättä jättäminen. Eduskunnan ulkopuolisten puolueiden joukosta jokaiselle löytynee varmasti vaihtoehto, joka ainakin lähellä niitä aatteita mitä on ennenkin äänestänyt.

 

Kannattaa myös muistaa, että äänet menevät ensisijaisesti puolueelle ehdokkaan sijaan, jolloin pelkän ehdokkaan vaihtaminen tarjoaa sitä samaa mitä on ennenkin saanut.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat